Hírek

Elérhetőségek

Lakossági fórum - MEGHÍVÓ Teresztenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. július 6-án 14. órakor lakossági fórumot tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom a község lakóit.

Lakossági fórum - MEGHÍVÓ

Teresztenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. július 6-án 14. órakor lakossági fórumot tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom a község lakóit.

 

A lakossági fórum helye: Önkormányzat épülete, Teresztenye, Rákóczi út 18. Előadók: Brogli Attila polgármester, Vécsei Vilmos jegyző

A fórum témája: A településkép védelméről szóló új önkormányzati rendelettervezet véleményezése.

 

Az önkormányzat a településkép védelmét Településképi rendeletben biztosíthatja. Ennek lényege a település jellegzetes, értékes, illetve hagyományt őrző építészeti arculatának és szerkezetének megőrzése és fejlesztése.

 

Tekintettel arra, hogy a jelenleg hatályos a településkép védelméről szóló 10/2017 (Xll.29.) önkormányzati rendelet jelenlegi tartalmával az elfogadása óta módosult magasabb szintű jogszabályoknak nem felel meg, s a helyi elvárásoknak sem tud eleget tenni, a tárgyban szükségessé vált új rendelet megalkotása.

 

A partnerségi rendeletben meghatározott partnerek és a lakosság javaslatot tehetnek és véleményt nyilváníthatnak a lakossági fórumom.

 

Vegyen részt Ön is a lakossági fórumon, és tegye meg javaslatait! Szóljon bele, formálja Ön is Teresztenye építészeti arculatát!

 

A rendelettervezet és a települési főépítészi vélemény a https://teresztenye.asp.lgov.hu/felhivasok-tajekoztatok felületen megtalálható.

 

Teresztenye, 2023. június 14.

 

 

Brogli Attila polgármester sk.